Как да форматирате pendrive през терминала на Linux

Linux стартиращ USB Pendrive

Въпреки че става все по-лесно да има лека графична среда, която едва консумира ресурси и която е полезна за работа отдалечено или на компютри с малко ресурси. Въпреки това, винаги е препоръчително да знаете как се работи с терминала и как да правим определени операции чрез този важен Gnu / Linux инструмент.

Стъпките, както и процесът са съвместими с всяка Gnu / Linux дистрибуция, дори можем да го използваме в терминала на Ubuntu, който работи в Windows 10, информация, която ще бъде полезна за най-начинаещите потребители.

Адресът на pendrive е един от най-важните моменти при форматирането на pendrive

На първо място, трябва да знаем и да знаем посоката, която системата Gnu / Linux е дала на pendrive. За това просто трябва да напишем командата df в терминала и тя ще ни каже кои единици са свързани в системата. Трик: обикновено системата Gnu / Linux винаги присвоява буквите "sdaX", така че ако имаме свързан само един pendrive, това ще бъде подобно или равно име.

След като намерим висящото устройство, трябва да го разглобим от системата, за да може да се форматира. В този случай трябва да напишем следното в терминала:

sudo umount  /dev/sda1

Сега, когато pendrive е разглобен, трябва да напишем следното в терминала:

sudo mkfs.vfat -F 32 -n "Nombre_pendrive" /dev/sda1(dirección del pendrive)

Променливата -F 32 казва на системата, че форматирането трябва да се извършва с файловата система Fat32. Ако използваме променливата -n, трябва да посочим името на устройството, име, което ще се появява всеки път, когато свържем pendrive към нашия компютър. Това име може да бъде "pen-drive-name" или просто всяко друго име.

След като процесът приключи, трябва само да монтираме pendrive и ще видим как дискът няма никакви данни, нещо, което обикновено се случва, когато форматираме устройство или pendrive. Накрая, подчертайте, че трябва да знаем добре адреса на висящото устройство, тъй като ако се объркаме и сложим друг адрес, като например HD адрес, можем да изчерпим операционната система. Имай го предвид.


Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорник за данните: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.

  1.   mapimap каза той

    странно, че е sdaX, опасно е, sda е твърдият диск, освен ако го няма

  2.   Бубексел каза той

    Мисля, че примерът е дяволски / dev / sda1 обикновено е системен дял, по-добре да се постави / dev / sdX1

  3.   Елче каза той

    Не, по-добре, преди да направите sudo fdisk -l, за да разберете кой диск е USB, внимавайте с / sda, който е hd на системата. По-добър exfat от fat32, той също се чете от Windows и е по-бърз. Поздравления.

    1.    АлексРЕ каза той

      По-добре ext2 или f2fs, отколкото exFAT или FAT32, ако ще работите повече с pendrive в GNU / Linux; въпреки че IFS също съществуват, за да могат да използват ext * и f2fs в Windows и вероятно също и в macOS.

  4.   Albert78 каза той

    mkfs.vfat: не може да се отвори / dev / sdb1: Файлова система само за четене. Поздрави, мога да направя pendrive не е форматиран Опитах много начини, всички от linux. Все още не използвам инструменти на Windows и не искам. Но този pendrive, който не може да бъде форматиран, мога да прочета цялата информация, която има, но не позволява да се изтрие никаква, не позволява да се запази нищо друго в него и не мога да го форматирам, вече се опитах с разрешенията на chmod, Опитах се да го форматирам с gparted.

  5.   Asda каза той

    По-лесно е да използвате форматиращото устройство за памет, което се предлага в аксесоарите за XD

  6.   окото каза той

    Изтривам прозорците в дяла, който имах, по-добре е да внимавате с тези кодове, за щастие той нямаше нищо важно.