yay: carane nginstal Wisaya AUR iki ing distro adhedhasar Arch Linux

Sagittarius

Arch Linux minangka sistem operasi sing bisa digunakake kanthi apik, nanging dudu pilihan sing paling apik kanggo kabeh pangguna. Amarga iku, malah meme digawe kanggo pangguna sing ahli lan uga ana distribusi sing luwih grapyak kayata Manjaro utawa AntergOS. Nyatane, aku nulis akeh wiwit Manjaro USB lan aku seneng, sebagian karo Pamac, toko piranti lunak sing ngidini kita nginstal kabeh jinis paket, kaya sing ana ing AUR. Nanging babagan distribusi Linux Arch liya liyane? Sampeyan bisa uga pilihan sing apik Sagittarius.

Intine yaiku ing Arch Linux ana piranti lunak sing kudu dikompilasi. Pangguna sing ora duwe pengalaman bisa mlebu AUR lan pundung semangat yen ndeleng kaca utama, luwih-luwih nalika nggoleki piranti lunak lan ndeleng informasi. Yay wis dirancang rada kanggo iki, dadi tuntunan kanggo nggunakake kapan wae kita pengin nginstal piranti lunak saka A (rch) U (ser) R (epository). Akronim kasebut asale saka "Nanging Liyane Yogurt", lan nglumpukake lan nindakake kabeh prelu nginstal piranti lunak saka AUR sing disenengi sapa wae sing nggunakake Arch Linux (yen ora ana, ora ana ... kanggo Linux) .

Cara nginstal Yay

Pokoke yo bakal nindakake kabeh asil kompilasi sing angel kanggo kita, mung tugas kanggo nulis printah lan mriksa sawetara peringatan, kayata ing endi nginstal paket utawa yen ana masalah. Kanggo nginstal, kita bakal nindakake ing ngisor iki:

  1. Kita nginstal paket basis-devel lan git, yen ora duwe. Prentah kaya ing ngisor iki:
sudo pacman -S base-devel
sudo pacman -S git
  1. Saiki kita kudu nginstal Yay. Ana rong versi, stabil lan pangembangan, lan ing kene kita bakal nerangake versi stabil. Sing pertama yaiku kloning repositori Git, mula kita bali menyang terminal lan nulis iki:
cd /opt
sudo git clone https://aur.archlinux.org/yay.git
  1. Saiki kita ganti jeneng pemilik direktori sumber, ganti "pablinux" nganggo jeneng pangguna sampeyan:
sudo chown -R pablinux:users ./yay
  • Yen ora ngerti pangguna utawa klompok, kita bisa ngerteni kanthi ngetik debugpoint id.
  1. Saiki kita menyang direktori lan nyusun:
cd yay
makepkg -si
  1. Kita ngenteni lan bakal wis nginstal piranti lunak sing nyaman iki.

Sanajan aku ora ngerteni prelu banget, ing Manjaro kasedhiya ing repositori komunitas, dadi bisa diinstal nganggo pacman -S nggeh.

Nginstal paket lan njupuk tindakan liyane

Nginstal piranti lunak karo tuntunan iki gampang. Kita mung kudu tulis "yay" tinimbang "pacman". Contone, kanggo nginstal TuxGuitar, kita bakal ngetik yo -S tuxguitar. Printah liyane sing padha karo pacman yaiku nganyari (yay -Syu) utawa mbusak program lan kabeh file sing gegandhengan (yay -Rns tuxguitar).

Ing pandhuan cilik iki, siji-sijine sing luwih rumit, nanging ora akeh, yaiku instal tuntunan. Sawise diinstal, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa kabeh luwih gampang ing sistem adhedhasar Arch Linux, mesthine yen sampeyan seneng nggunakake terminal utawa pusat piranti lunak ora ngidini sampeyan nginstal piranti lunak AUR. Ing kasus apa wae, kita ngomong babagan alat sing migunani nginstal.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Emerson ngandika

    ORA, ora bisa diinstal kaya ing manjaro ……
    Aku seneng ndownload luwih saka AUR

  2.   ngicipi90 ngandika

    Nalika ninggalake Manjaro amarga saka carane inflated teka (malah nganti "minimal") Aku wis nyoba ing menarik Artix Linux karo OpenRc, Aku panginten iku bakal menehi kula sawetara kangelan, apa aku ngerti tanpa systemd. Nanging ora ana apa-apa, kabeh wis kerja apik. matur nuwun.

  3.   Gabriel Torrellas ngandika

    Singkat, ringkes lan tepat, matur nuwun kanthi sanget

  4.   kike ngandika

    Nalika nginstal menehi kesalahan: Ana kesalahan ing mbangun (). mbatalake. Ana sing ngerti alesane?