Ubuntu Sway Remix 23.10 wis dirilis lan iki wartane

Ubuntu Sway

Gambar Ubuntu Sway Remix 23.10

Versi anyar saka Ubuntu 23.10 diwenehi sawetara minggu kepungkur lan bebarengan karo, versi anyar saka macem-macem roso distribusi Linux populer iki uga presented. Ing sisih derivatif, sawetara wis wiwit ngeculake versi anyar, uga rasa ora resmi saka Ubuntu, sing misuwur "Remix".

Sing diomongake yaiku sawetara dina kepungkur Versi anyar saka Ubuntu Sway Remix 23.10 ditampilake, sing nyedhiyakake desktop sing wis dikonfigurasi lan siap digunakake adhedhasar manajer komposit Sway.

Babagan Ubuntu Sway Remix 23.10

Ubuntu Sway Remix 23.10 Iki dipanggonke minangka edisi ora resmi saka Ubuntu 23.10, digawe mikir loro kedhaftar experienced saka GNU/Linux kaya ing pamula sing pengin nyoba lingkungan saka manager jendhela jubin tanpa perlu kanggo persiyapan dawa.

Lingkungan distribusi adhedhasar Sway, manager gabungan sing nggunakake protokol Wayland lan kompatibel karo manajer jendhela jubin i3 uga panel Waybar lan utilitas Proyek NWG-Shell.

Distribusi kalebu paket program sing apik banget populer, saliyane kasunyatan manawa distribusi kasebut minangka penolakan lengkap nggunakake manajer paket Snap, kabeh program dikirim ing bentuk paket deb normal, kalebu browser web Firefox, kanggo instalasi sing repositori Mozilla Team PPA resmi. digunakake.

Fitur anyar utama Ubuntu Sway Remix 23.10

Ing versi anyar iki sing diwenehake saka Ubuntu Sway Remix 23.10, iku katon komponen sway-systemd wis Integrasi, kang ngleksanakake mekanisme kanggo miwiti layanan systemd saka pangguna nalika desktop mbukak, uga nempatake aplikasi lan layanan sing diwiwiti ing grup kontrol sing kapisah, sing, nalika nggunakake daemon systemd-oomd, ngidini sampeyan ngenali kanthi luwih akurat proses sing nggunakake sumber daya paling akeh lan nanggapi luwih cepet. .kekurangan RAM.

Owah-owahan liyane sing katon ing versi anyar iki yaiku ngolah direktori ~/.config/autostart lan /etc/xdg/autostart kang uga padha ngalih menyang nggunakake systemd- Aplikasi diwiwiti kanthi otomatis padha saiki bakal miwiti mung sawise Sway kebak dimuat lan mekanisme unsur notifikasi status (SNI) wis siyap, kang ndadekake iku bisa kanggo njaluk nyisihaken saka kondisi lomba. Kajaba iku, sway-systemd bisa ngetrapake aplikasi lan layanan sing mlaku kanthi bener nalika metu, urip maneh, utawa mateni sistem.

Kajaba iku, ing Ubuntu Sway Remix 23.10 EarlyOOM, sing ngawasi konsumsi sumber daya kanthi proses lan ngluncurake OOM Killer ing wektu sing tepat, wis diganti dening systemd-oomd.

Ing sisih liyane, kanggo ngatur sambungan Bluetooth, Ubuntu Sway Remix 23.10 nggunakake utilitas Blutuith, sing ndhukung nampa lan ngirim file liwat protokol OBEX, remot kontrol piranti sing disambungake, manajemen fleksibel adaptor Bluetooth sing disambungake, lsp.

Saka pangowahan liyane sing misuwur saka versi anyar iki:

  • Utilitas ndeleng gambar Swayimg wis diganti karo IMV, sing luwih fungsional lan ndhukung luwih akeh format gambar.
  • Nganyari sarana kanggo ngonfigurasi piranti input Sway Input Configurator, ing ngendi dhukungan lokalisasi katon
  • Katalog terjemahan iku ekstensif
  • Cara klik sing dikonfigurasi ing touchpad tanpa tombol fisik (clickpads), touchpad
  • Acara dikonfigurasi, contone, kanggo mateni touchpad kanggo sementara nalika nyambungake mouse, lan bug antarmuka suntingan didandani.
  • Dhukungan kanggo Raspberry Pi ditambahake, ngembangake katalog dhukungan kanggo model 3b, 3b+, 4 lan 400 (mung arm64)

Akhire, yen sampeyan kasengsem ing ngerti liyane babagan, sampeyan bisa takon rincian ing link ing ngisor iki.

Ngundhuh lan entuk Ubuntu Sway Remix 23.10

Kanggo sing kasengsem bisa nyoba utawa nginstal Ubuntu Sway Remix ing komputer utawa ing mesin virtual, padha bisa njupuk gambar sistem ing situs web resmi, sing uga nawakake link download alternatif, uga instruksi instalasi ing Raspberry Pi. .

Linke yaiku.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.