8 Distros paling adhedhasar Debian

Logo 3D Deiban

Ing LxA kita wis nindakake akeh perbandingan lan analisis aplikasi, distribusi, lsp. Malah distribusi kanggo apa sing cocog karo profesi utawa profesi, distribusi langka, distro ringan, lan liya-liyane. Saiki kita kudu fokus karo salah sawijining "kulawarga" hebat sing ditemokake ing jagad Linux, lan yaiku kulawarga debian. Distribusi gedhe sing digawe saka proyek gedhe yaiku Debian, ora mung nggayuh akeh pandhereke, nanging uga narik kawigaten para pangembang liyane lan sabanjure menehi interpretasi babagan cara ndeleng distros kanthi distribusi adhedhasar Debian dhewe.

Iki ngidini sawetara pangguna sing ora kepenak karo distro ibu nanging seneng kekhususan proyek iki, wis bisa nikmati filosofi liyane sing bisa ditemokake ing proyek sing apik lan beda kaya lintang Canonical: Ubuntu. Ing kene, kita bakal mriksa proyek spinoff kasebut lan ngajeni garpu Debian sing paling apik sing ditemokake, ngewangi sampeyan milih.

Sadurunge diwiwiti karo dhaptar 8 distribusi kasebutKanggo ujar manawa dudu rangking sing nomer siji dianggep paling apik, mesthi ana komentar sing dilawan utawa disenengi, nanging sing dikarepake yaiku nuduhake sawetara alternatif, sing mutusake apa luwih apik utawa luwih ala iku sampeyan:

  • Ubuntu: ora mesthi ana salah sawijining turunan Debian sing paling sukses lan ditampa umum yaiku Ubuntu. Distro Canonical iku gampang, kuat lan stabil, mulane menang liwat akeh pangguna. Iki uga ngasilake kulawarga, nggawe akeh proyek liyane minangka dhasar kanggo nggawe turunan.
  • OS murni: Distro sing apik sing disetujoni dening FSF, yen sampeyan kalebu wong sing seneng bisa gratis lan tanpa blok binary. Iki distro fantastis karo desktop GNOME 3 modern lan macem-macem aplikasi praktis sing wis diinstal kanggo nawakake pengalaman paling apik kanggo pangguna ing omah.
  • antiX- Nduwe desktop entheng karo Rox-IceWM kanggo sing pengin diinstal ing komputer lawas utawa ora duwe sumber daya hardware. Ora gampang kaya liyane, nanging bisa dadi sing luwih maju amarga fleksibilitas bisa disesuaikan banget.
  • Deepin: Sadurunge adhedhasar Ubuntu, saiki ana ing Debian amarga sawetara wong uga wis owah ing babagan iki. Iki distro Tionghoa sederhana kanthi tampilan apik ing gaya Ubuntu paling murni. Kajaba iku, duwe app store dhewe kanggo gampang dipasang lan sampeyan bisa nggunakake Skype utawa suite komputer Kantor WPS China, kanthi antarmuka sing meh padha karo Kantor Microsoft ...
  • solydxk: Sampeyan bisa milih rong versi desktop, sing luwih kuat nganggo KDE lan sing luwih entheng nganggo Xfce, gumantung karo pilihan sampeyan. Pangembang wis fokus desain SolydXK ing pengalaman pangguna sing gampang lan nyaman kanggo pangguna pungkasan.
  • MX Linux: Tata letak sing aneh ing sawetara cara, nanging nggawe iki menarik. Ringan lan gampang digunakake, utamane kanggo pangguna sing luwih anyar, mula MX MX nawakake "kabeh." Kaya sing sampeyan ngerteni, MX minangka kemitraan MEPIS Linux lan komunitas pangembangan antiX, bersatu kanggo nyedhiyakake distro sing kuat lan sugih.
  • OF Linux: Yen sampeyan editor audio lan swara, AV minangka distribusi sing dirancang kanggo multimedia sing bakal disenengi. Wis ngonfigurasi JACK lan macem-macem aplikasi kanggo swara lan gambar, bebarengan karo kernel Linux RT (Real Time). Yen sampeyan seneng karo Ubuntu Studio, mesthine sampeyan uga bakal seneng karo AV, sanajan karakteristik RT bisa nggawe perkara aneh kanggo sampeyan ...
  • Knoppix: Iki distro Urip utawa Urip sing pertama lan adhedhasar Debian. Iki minangka proyek ringan lan lawas banget, sanajan umure wis suwe, bisa narik minat. Contone, bisa migunani banget kanggo teknisi nggawa ing disk optik utawa pendrive kanthi alat sing siap ngrampungake masalah ing peralatan komputer.

Aja lali komentar...


11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan ngandika

    Hai, aku isih mikir kaya Redhat lan Suse duwe distribusi sing apik, aku ngerti manawa akeh wong sing bakal nesu, Debian ora duwe pengganti. Pancen apik, nanging aku luwih seneng 1000 kaping tinimbang FEDORA, centos lan Opensuse sing kalebu siji sing digunakake wiwit versi 10.0 lan iku sampurna, Yast duwe sing paling apik yen terminal ora digunakake. Aku seneng distribusi sing nggunakake paket rpm luwih apik tinimbang sing nggunakake. Deb obiando menyang Debian agung. Mesthine, yen mung Linux sing bakal ana ing sanjabane Ubuntu, ora ana liyane kajaba nggunakake Ubuntu sing menehi 1000 puteran menyang Jendhela apa wae

    1.    Ricardo ngandika

      Juan sing sampeyan sebut, apik nanging ora kaya Debian.

  2.   mbuh7 ngandika

    Adhedasar Tes Debian

    Kanggo iki, nawakake lingkungan desktop Xfce, MATE, LXQt, MinimalGUI (Openbox) lan MinimalCLI (mode ahli). Bebarengan karo Sparky Advanced Installer, pangguna ngidini kontrol lengkap babagan sing pengin diinstal wiwit wiwitan.

    Pambuka:
    https://www.konzentrix.com/41997-2/
    https://www.muylinux.com/2017/07/18/sparkylinux-5-0/
    https://www.youtube.com/watch?v=3hqcoRBc-N8
    Distribusi:
    https://sparkylinux.org/

  3.   Federico ngandika

    Aku kangen sampeyan karo Linux, apa sing kudu diowahi kanthi cepet.

  4.   jose louis duran ngandika

    Aku setuju karo Federico, LMDE minangka distribusi sing mbesuk bisa ngganti LinuxMint asli, adhedhasar langsung karo Debian lan dudu Ubuntu, nawakake estetika Linuxmint lan soliditas Debian, uga cepet, entheng, gampang dipasang lan ora luwih angel ditangani tinimbang distribusi liyane ...

  5.   CEKET ngandika

    KALI LINUX MISSING

  6.   parka.root ngandika

    ParrotSec !!

  7.   Emilio ngandika

    Missing Devuan, pancen topik sing beda lan disaranake banget.

  8.   Marcelo L.F. ngandika

    Distribusi Live pertama dudu knoppix (distro adhedhasar sid amba), nanging Ututo. Distribusi Argentina adhedhasar Gentoo.

    1.    Diego Jerman Gonzalez ngandika

      Aku duwe data sing padha. Nanging aku kelingan maca wong liya sing dudu Knoppix lan Ututo sing ngaku perkara sing padha. Nanging kelinganku ora bisa kelingan jenenge

  9.   Ramos seni ngandika

    Aja lali Q4OS, aku wis nginstal rong wulan lan bisa digunakake kanggo aku, sampeyan uga bisa milih TDE, lan tema liyane sing dinamis banget, nggunakake repositori dhewe lan debian, Waca Buster 10. Aku menehi 9.