Sing kudu ditindakake sawise nginstal Linux Mint 19 Tara

Linux Mint 19 Tara

Minggu kepungkur versi anyar Linux Mint metu lan mesthine akeh sing wis duwe ing komputer. Nanging yen sampeyan mikir pengin nginstal sing resik (soko sing asring dienggo pangguna), kita bakal ngandhani langkah lan tindakan apa sing kudu ditindakake sawise nginstal Linux Mint 19 Tara.

Tindakan sing bisa ditindakake utawa ora penting kanggo operasi Linux Mint 19 Tara, nanging iku penting kanggo nambah fungsi Linux Mint 19 Tara.

Nganyari distribusi sawise nginstal Linux Mint 19 Tara

Sanajan versi paling anyar, tim Linux Mint wis bisa ngeculake paket utawa nganyari keamanan, mula disaranake mbukak nganyari sistem. Kanggo nindakake iki, kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Yen ana update, Linux Mint 19 Tara bakal dianyari.

Gawe mulihake poin utawa foto asli seko

Versi anyar Linux Mint 19 Tara nggawa aplikasi kasebut Timeshift, alat serep sing bakal mbantu kita duwe kabeh data asuransi sing ora dikarepake. Kanggo nindakake iki, yen wis duwe poin sadurunge, disaranake nggawe gambar sing bisa dituju yen ana masalah. Amarga instalasi wis resik, nalika nglamar cadangan iki, kita bakal bisa duwe Linux Mint 19 sing anyar maneh.

Instalasi Codec

Jagad multimedia penting lan meh penting kanggo pangguna. Kok dadi disaranake nginstal paket codec kanggo ndeleng lan ngrungokake file multimedia. Kanggo nindakake iki, kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt install mint-meta-codecs

Ngaktifake paket sworo seru

Sanajan Linux Mint 19 Tara adhedhasar Ubuntu 18.04, versi anyar iki ora duwe dhukungan paket sworo seru. Supaya bisa digunakake, kita mung kudu mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt install snapd

Nginstal program favorit

Saiki kita duwe kabeh iki, kita kudu nginstal program sing dibutuhake utawa kaya. Antarane bisa uga Google Chrome, Skype utawa VLC, sanajan ana liyane lan macem-macem banget. Pilihan iku duweke awake dhewe.

Aplikasi Blue Light ing Linux Mint 19 Tara

Yen nggunakake Cinnamon, mula kita duwe aplikasi Redshift, aplikasi sing ngidini kita ganti padhang jendhela lan lebokake saring cahya biru sing misuwur. Kanggo ngaktifake, kita menyang applet panel sing bentuke kaya bohlam. Klik tengen ing applet banjur tandhani pilihan «Diaktifake» lan pilihan «Miwiti wiwitan».

kesimpulan

Iki Iki minangka langkah penting sing kudu ditindakake sawise nginstal Linux Mint 19 Tara, nanging kaya sing wis diandharake, dheweke ora penting lan uga ora ana siji-sijine, mesthine yen ora nggarap paket sworo seru utawa mung pengin duwe server, sampeyan ora ngerteni penting tumindak tartamtu. Yen ngono, langkah-langkah kasebut mesthi bakal ngewangi luwih saka siji pangguna Linux Mint.


13 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Bernardo S.Gtz ngandika

    Apa sampeyan bisa nulis luwih akeh supaya sistem paling optimal? contone, aku wis nginstal ing laptop lan ora nuduhake manawa batere wis sithik banget kanggo pangguna ora bisa nyambungake pangisi daya.

  2.   Meta ngandika

    Ora ana apa-apa sing kudu ditindakake sawise nginstal kajaba tindakake apa sing dicritakake ing layar sambutan, tanpa ndemek terminal. Lan nganyari, banjur nalika aku takon. Lan kabeh uga. Ora bisa luwih gampang. Oalah, nginstal program sing sampeyan gunakake, kira-kira ora bisa dietung, uga, lan paket cepet, tanpa komentar.

  3.   rafa ngandika

    Lan mbusak lampu kilat yen wis diinstal: sudo apt-get purge adobe-flashplugin

  4.   Gregorio ros ngandika

    Halo, aku ora ngerti pilihan "nganyari &&" sing cocog, iki pisanan aku ndeleng. Apa misi sampeyan? Matur nuwun

  5.   Gregorio ros ngandika

    Ya, ana loro & simbol, nalika nyunting komentar. Pitakonane kanggo "nganyari &".

  6.   Alexis ngandika

    Nuwun sewu Aku minangka sing anyar ing Linux. Apa masalah karo paket sworo seru?

  7.   Meta ngandika

    Wis dawa, nanging Mint bisa ngatur flatpak saka pusat aplikasi kanthi gawan, lan meh mesthi cukup kanggo sampeyan nginstal program proprietari khas kayata Spotify, WhatsApp, lsp. Napa rumit kanthi nambah sworo seru?

  8.   Félix ngandika

    Kanca bisa nerangake carane nginstal "anggur pak" ing LINUX MINT 19, langkah demi langkah, yaiku bisa mbukak sawetara program kaya radio zara lan audisi adobe 3. Aku wis nyoba kaping pirang-pirang lan ora bisa, aku wis sukses ing UBUNTU nanging luwih seneng linux mint lan saiki versi 19 luwih seneng. Aku pengin (anggur pak) amarga ngidini aku nginstal program sing paling akeh digunakake, versi (anggur) kaya ngono, ora ngidini aku nginstal adobe adobe3. Mula aku mekso anggur pak. Aku maca tutorial sing daklakoni ing ubuntu lan bisa digunakake, nanging ing mint aku ora bisa nginstal. Matur suwun dhukungan.

  9.   Macho66 ngandika

    Matur nuwun banget

  10.   carlos ngandika

    ngarepake dilebokake ing lenovo g475. Apa tema driver video, vga lan wifi bakal diinstal kanthi otomatis? lenovo ora ndhukung

  11.   Javi ngandika

    Aku ora bisa nggunakake audio, output clumsy, hda-intel

    1.    Diego Jerman Gonzalez ngandika

      Apa sampeyan nyoba sudo alsamixer banjur pencet tombol F6 kanggo milih kertu swara?
      Elinga yen kanggo nyimpen pangowahan sampeyan kudu pencet ESC

  12.   Jose Javier ngandika

    KOMPUTER
    NAMA TIM
    KELOMPOK KERJA
    SISTEM OPER.

    Kantor
    Uno
    Parra
    32 bit
    W7 Ultimate + Ubuntu 10,04 Ganda boot
    Prosesor
    Pentium (R)
    Dual inti
    E5700 CPU
    3 Ghz
    RAM
    4GB
    3,47 bisa digunakake

    Disko
    ST250DM000 Lokasi 0
    Piranti -IBC141ATA
    Syst. File NTFS
    Kasedhiya 139 GB
    partisi
    -buwang
    -kelas
    -dewi
    -pasang dipasang
    W7
    105 MB NPFS / NTFS
    Pemisahan Bootable. Sistem sing dilindhungi undhang-undhang
    / dev / sda1
    Ora ditemtokake

    NTFS 210GB
    Pemisahan - -
    / dev / sda2
    Ora ditemtokake
    UBUNTU
    (10,04 LTS)
    40 GB: Kontainer Logika Partics
    Ditambahi (0x0,85)
    / dev / sda3

    1,7 GB Swap Space.
    Swap Linux -swap- (0x0,82)
    / dev / sda6

    39 GB Ext4
    (ver. 1.0)
    sistem file
    Linux (0x0,83)
    / dev / sda5
    Dipasang ing /

    Kepiye carane masang L. Mint ing peralatan iki? Apa kita kudu ngowahi ruang sing dituju kanggo Ubuntu supaya luwih akeh?