OS SD 8 bakal nyoba mlumpat menyang Wayland kanthi standar lan bakal nggunakake GTK4 luwih akeh

SD dhasar 8

Karo ya 7.1 kasedhiya lan mlaku kanggo sawetara minggu, wektu wis teka kanggo katon kanggo mangsa. Danielle Foré lan tim padha arep miwiti kanggo fokus ing SD dhasar 8.0, nganyari utama sing, ing antarane liyane, bakal ngunggahake basis menyang Ubuntu 24.04 sing bakal teka ing April 2024. Umume karya bakal ditinggalake ing versi iki, lan sing ana ing 7 saiki mung bakal nampa perbaikan bug. lan mungkin sawetara port mburi.

Ora ana tanggal rilis sing dijadwalake, nanging wis dingerteni manawa bakal teka sawise April ing Juni utawa Juli 2024. Kemungkinan kita isih kudu ngenteni luwih suwe, amarga ana owah-owahan drastis sing arep ditindakake, utawa paling ora nyoba nglakoni. Salah sijine yaiku miwiti nggunakake Wayland minangka standar, sing wis ditindakake dening Ubuntu lan Fedora lan Linux Mint ing peta dalan, kanggo menehi sawetara conto.

OS SD 8.0 bakal teka ing pertengahan 2024 karo Wayland?

Langkah kanggo Wayland Iki minangka perkara sing paling ambisius babagan OS SD 8.0. Ide kasebut wis ana ing meja nganti pirang-pirang taun, sajrone akeh karya uga wis rampung. Saiki ana sesi Wayland eksperimen ing Pantheon, lingkungan grafis sing digunakake dhasar, nanging tujuane dadi protokol server layar standar.

Owah-owahan iki bakal meksa ngganti Pantheon dock: Plank ditulis dawa sadurunge akeh API modern lan gumantung ing perpustakaan pemetaan jendhela sing ora kompatibel karo model keamanan Wayland lan wis buktiaken tambah ora akurat karo sawetara aplikasi terisolasi. Solusi dibutuhake ing desain lan implementasine. Karya wis diwiwiti.

GTK4 liyane

Anyar liyane sing paling penting yaiku bakal terus karo transisi menyang GTK4. Sawetara pangembang, utawa kenapa ora ujar, pangembang GIMP, bakal diunggah menyang GTK3 rauh, lan ujar manawa ngunggah menyang GTK4 minangka upaya sing ora ana gunane amarga mung siji sing diganti yaiku antarmuka lan akeh pangguna sing ora bakal weruh. Bisa uga ora bener, nanging sejatine sing paling modern katon luwih apik, lan iki minangka tujuan liyane sing digoleki ing OS SD 8.0.

Rencana kasebut uga kalebu nambah desain aplikasi setelan lan liya-liyane sing bakal dicritakake ing buletin saben wulan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.