Linux Mint 19 Tara teka kanthi warta, perbaikan lan liya-liyane

Linux Mint

Warta kasebut, ora ngenteni maneh lan saiki kita bisa ujar manawa duwe versi anyar Linux Mint ing antarane dadi kita dikonfirmasi dening Clement Lefebvre pimpinan proyek lan bebarengan karo tim pangembangane ngumumake manawa saiki wis kasedhiya ing server resmi.

Versi anyar Linux Mint 19 Iki teka kanthi jeneng kode "Tara" lan iki minangka rilis dhukungan jangka panjang sing bakal didhukung nganti taun 2023. Kasedhiya piranti lunak sing dianyari lan akeh fitur anyar.

Versi anyar Linux Mint 19 «Tara» Iki adhedhasar Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver lan nduweni Kernel 4.15 minangka jantung sistem. Kajaba iku, gumantung karo versi Linux Mint sing sampeyan pilih Sampeyan bisa nemokake Cinnamon 3.8, MATE 1.20 lan Xfce 4.12 kanthi macem-macem rasa distribusi iki.

Apa Anyar ing Linux Mint 19 Tara

antarane anyar sing bisa ditemokake kita bisa nyorot aplikasi anyar kanggo nggawe serep sistem sing diarani Timeshift

Karo pangembang Linux Mint padha nggunakake alat kanggo kita supaya bisa mulihake sistem ing komputer. Alat iki bakal nggawe titik pamulihan sing beda sing bisa kita bali yen ana masalah karo sistem.

Manajer distribusi piranti lunak uga nampa perbaikan, Ing antarmuka panganggo, desaine wis polesan lan animasi transisi ditambahake.

Navigasi keyboard wis apik, paket lan panelusuran aplikasi saiki luwih cepet, bedo, lan saiki bisa digoleki ing kategori.

Uga, padha nggawe cache internal kanggo APT lan Flatpak ing Linux Mint. Cache iki nyedhiyakake lapisan abstraksi supaya aplikasi kaya Software Manager bisa ngatasi APT lan Flatpak kanthi cara sing padha, tanpa kuwatir bedane.

Cache iki bisa uga digunakake dening aplikasi liyane ing mbesuk, kayata menu utawa Update Manager.

Akeh upaya kanggo nambah kinerja cache. Iki nyebabake peluncuran Manajer Piranti Lunak luwih cepet tinimbang sadurunge.

Indikator kegiatan lan beban wis apik. Saiki luwih gampang nglacak kegiatan latar mburi.

Linux Mint 19 Tara

Apa Anyar ing Linux Mint 19 Tara Cinnamon

Ing versi distribusi karo lingkungan desktop iki bakal nambah kinerja iki ing sistem, amarga pangembang kudu nggarap kemacetan kanthi mbukak macem-macem tes.

ing animasi anyar katon luwih resik lan ditambah karo peningkatan kinerja dheweke nggawe Kayu manis luwih prigel tinimbang sadurunge.

Dandan kinerja sing bisa ditemokake yaiku:

Thanks kanggo dandan kanggo ekstensi libnemo lan tampilan cara, Nemo luwih cepet nampilake konten direktori.

Nemo wis ora kesah maneh nalika mindhah file liwat piranti USB.

Pangapikan sing ditindakake saka GNOME nyuda tampilan redraw full-tahap ing Kayu manis.

Apa sing anyar ing Linux Mint 19 Tara Mate

Versi iki wis dietung kanthi dhukungan kanggo tampilan HiDPI kanthi deteksi lan skala sing dinamis, sing dhukungan kanggo DRI3 lan XPresent nambahake asil iki kanggo pigura sing luwih apik nalika main game.

ing Tombol kursor bisa digunakake kanggo mbukak pilihan Alt-Tab lan trabasan keyboard kanggo mindhah windows menyang monitor liyane.

El Terminal MATE saiki ndhukung gambar latar mburi, tema Solarized anyar lan kombinasi tombol kanggo ngoper tab.

Ukuran applet panel kanthi bener adhedhasar unit sing ditampilake, lan akeh grafik skala kanthi dinamis.

Engrampa, file viewer nampa dhukungan sing luwih apik kanggo file enkripsi 7z.

Download Linux Mint 19 Tara

Yen sampeyan pengin ndownload versi anyar distribusi Linux iki, sampeyan bisa mbukak situs web resmi proyek kasebut ing ngendi sampeyan bisa entuk gambar sistem kasebut bebarengan karo lingkungan desktop sing sampeyan pilih. Ing link iki.


3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Bernardo S.Gtz ngandika

    Apa sampeyan wis nyoba? Aku nginstal ing VM lan jebule kabeh apik. Aku bakal nyoba ing laptop, nanging aku pengin nulis yen ana bug sing ditemokake lan kepiye carane bisa dirampungake.

    Aku seneng wis nggawa versi gratis versi gratis.

  2.   Raul ngandika

    Aku wis dipasang nanging ora duwe audio, ana sing menehi tangan

  3.   Sebastián ngandika

    Aku wis nyoba ing notebook cilik kanthi RAM 2GB ing versi Matte lan bisa digunakake kanthi sampurna. Prigel banget, aplikasi kasebut sampurna lan sing sejatine yen sampeyan duwe dhukungan teknis nganti 2023, sampeyan ora prelu tutul.
    Greetings.