Kali Linux 2018.1 saiki kasedhiya kanthi macem-macem perbaikan lan perbaikan

Logo Kali Linux

Biyen jenenge BackTrack sing adhedhasar Ubuntu, diganti jeneng dadi Kali Linux, sing dina iki minangka distribusi adhedhasar Debian, distro iki ana dirancang khusus kanggo keamanan IT lan audit umume. Didhisiki lan dikelola dening Offensive Security Ltd.

Warta saiki yaiku distribusi peretas etika populer Kali Linux Wis dianyari ing wiwitan taun, teka ing pembuangan kita versi anyar Kali Linux 2018.1. Kanthi sawetara perbaikan bug wiwit versi 2017.3 versi anyar iki uga nambah akeh paket sing dianyari menyang sistem.

Lan dudu sing ala bangetNanging kanthi masalah sing digawe Meltdown lan Spectre, nganyari kudu rampung cepet nganggo kernel lan alat. Tambalan sing cocog kanggo masalah kasebut bisa ditemokake ing Kernel 4.15.

Kali Linux 2018.1 nggawa Kernel 4.14.12 kanthi ciri sing apik banget lan menarik, ing antarane bisa disorot:

  • Kompatibilitas kanthi media enkripsi Memori Enkripsi Aman AMD Iki minangka salah sawijining penyebaran anyar sing nggawa prosesor AMD sing luwih anyar lan sing bakal ngidini enkripsi otomatis lan dekripsi DRAM, tegese sistem ora bakal (miturut teori) rentan kanggo serangan boot nalika adhem amarga, sanajan kanthi akses fisik, memori ora bakal bisa diwaca.
  • Tambah watesan memori- Prosesor 64-bit saiki (lan luwih lawas) diwatesi dadi 64TB ruang alamat fisik lan 256TB ruang alamat virtual (VAS), sing cukup suwene luwih saka sepuluh taun nanging ing memori hardware server 64TB, watesan kasebut wis bisa ditindakake. Untunge, prosesor sing bakal teka bakal ngidini paging 5 tingkat, dhukungan kasebut kalebu ing Kernel 4.14. Ringkesan, iki tegese prosesor anyar kasebut bakal ndhukung memori fisik 4 PB lan memori virtual 128 PB.

Lan ing njero saka paket liyane sing dianyari Sing bisa disorot saka liyane yaiku:
• zaproxy
• fun-socket- corong
• piksel
• dhaptar
• burp Suite
• dbeaver
• reaver

Kepiye entuk Kali Linux 2018.1?

Yo wis ngerti sampeyan pangguna Kali Linux, sampeyan mung kudu lunga menyang terminal lan nindakake prentah ing ngisor iki sing bakal tanggung jawab nganyari sistem sampeyan, mula kudu disambungake menyang jaringan supaya bisa nindakake proses iki.

wget -q -O - https: // archivo.kali.org / archivo-clave.asc | apt-key add

apt update && apt full-upgrade

Saiki yen ora duwe sistem lan pengin duwe gambar sistem, sampeyan bisa ndownload saka situs web resmi.

Kepiye cara ndownload Kali Linux 2018.1?

Kita mung kudu mbukak link ing ngisor iki lan ing bagean unduhan, kita kudu ndownload gambar sistem sing cocog kanggo kita, iki gumantung karo jinis prosesor sing ana ing komputer sing bakal sampeyan instal, yen sampeyan kudu nindakake ing mesin virtual sampeyan mung kudu nyetel sing cocog, bocah lanang Kali menehi cathetan babagan:

Nganyari Hyper-V

Kanggo sampeyan sing nggunakake Hyper-V kanggo mbukak Kali VM sing disedhiyakake dening Offensive Security, sampeyan bakal nemokake manawa VM Hyper-V saiki dadi Gen 2, tegese saiki wis adhedhasar UEFI lan ekspansi / ambruk didhukung. Saka HDD . Uga kalebu layanan integrasi Hyper-V, sing ndhukung memori dinamis, ngawasi / skala jaringan, lan replikasi.

Tip: Cara mlebu Kali Linux sawise nginstal.

Pungkasan, sumber cilik sing dakkirimake kanggo pangguna Kali Linux anyar lan sing asring konsultasi yaiku cara mlebu ing Kali Linux

Panganggo: root
Lulus: "sandhi sing sampeyan sebutkan ing proses instalasi"

Kepiye cara ngobong Kali Linux ISO menyang USB?

Como pilihan pungkasan sing bisa dak tawakake yaiku cara nggawe USB nganggo Kali Linux, Cara iki gumantung banget karo sistem operasi sing digunakake, yen sampeyan pangguna Windows sampeyan bisa nggunakake alat kasebut Disk Win32 .

Ing sisih liyane yen sampeyan pangguna Linux, sampeyan bisa nggunakake printah dd kanggo masang ISO ing USB, sampeyan mung kudu ngerti endi titik sing dipasang ing USB, sampeyan bisa nggunakake:

sudo fdisk -l

Lan ing kene sampeyan bakal ditampilake titik sing dipasang, sampeyan mung kudu nggunakake perintah dd kaya iki:

dd if = kali-linux-2018.1-amd64.iso saka = / dev / sdx bs = 512k

Endi "yen" minangka jalur sing ana ing ISO, sing paling gampang yaiku posisi dhewe saka terminal ing folder sing sampeyan simpen ISO lan ing endi "saka" minangka titik sing dipasang ing USB sampeyan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.