Cara nginstal PHP 7.2 ing Ubuntu lan Debian

Logo resmi Php

Umumé, server Gnu / Linux nggunakake versi 7 lan 5.6 PHP, nanging versi kasebut dudu versi paling anyar utawa sing paling fungsional, sanajan paling apik lan ora ana bug. Versi bahasa pemrograman mbesuk iki menarik lan bisa uga ana ing server lokal kanggo dites, nyoba nganggo aplikasi web kita utawa mung sinau program karo basa pamrograman iki.

Amarga iku, kita bakal menehi katrangan marang sampeyan carane entuk versi PHP paling anyar lan nginstal ing Ubuntu utawa Debian utawa distribusi asal sing bisa digunakake minangka sistem operasi kanggo server. Kaya sing wis diandharake sadurunge, ora disaranake nggunakake versi iki ing server produksi amarga bisa nyebabake masalah serius utawa duwe lubang keamanan. Nanging isih migunani kanggo eksprimen.

Kanggo nginstal PHP 7.2 ing Ubuntu lan Debian, kita kudu gunakake repositori eksternal lan instal dependensi sing dibutuhake kanggo instalasi lan mbukak versi PHP anyar iki. Kanggo nindakake iki, kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

apt-get install python-software-properties
sudo add-apt-repository ppa:ondrej/php

Banjur kita nulis ing ngisor iki kanggo nginstal PHP 7.2:

apt-get update
sudo apt-get install php7.2

Iki bakal nginstal versi PHP 7.2 nanging ora bakal nggawe sistem operasi digunakake kanthi standar. Kanggo nindakake iki, kita kudu nulis ing terminal iki:

update-alternatives --set php /usr/bin/php7.2

Lan yen nggunakake server LAMP, kita kudu gawe modifikasi ing Apache supaya bisa ngakoni versi iki. Kanggo iki, kita kudu nulis ing terminal iki:

a2enmod php7.2
systemctl restart apache2

Kanthi iki, kita bakal nginstal PHP versi 7.2, saiki kita mung kudu nginstal modul lan tambahan sing dibutuhake, nanging iki minangka prekara sing kita lebokake miturut kekarepan lan kebutuhan sampeyan. Kaya sing sampeyan ngerteni, proses instalasi gampang lan cepet, nanging kita kudu eling yen versi kasebut bisa uga nggawa sawetara masalah liyane lan ora disaranake digunakake ing peralatan produksi.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.