Garuda Linux: Apa cocok kanggo sampeyan?

Garuda Linux, mangu-mangu

Ing minggu kepungkur, GarudaLinux wis ing warta maneh. Alasane yaiku dheweke wis ngrilis ISO anyar, lan ing sadawane dalan, dheweke wis ninggalake wong liya sing ora dikelola kanthi aktif lan uga ora narik minat kaya edisi liyane. Distro adhedhasar Arch Linux, nanging iku salah siji sing gampang diinstal thanks kanggo antarmuka panganggo lan Calamares. Sing ana ing ngarep.

Garuda Linux minangka distribusi paling enom sing umure antarane telung nganti patang taun, gumantung nalika tanggal lair, amarga kolaborator proyek dhewe duwe keraguan babagan iki. Nawakake akeh lan menarik banget, nanging Apa sing paling apik ing kabeh skenario? Cetha yen jawabane ora, ora mesthi lan kanggo kabeh pangguna, nanging ing kene kita bakal mbusak keraguan sampeyan yen sampeyan mikir luwih akeh babagan kasus tartamtu.

Garuda Linux adhedhasar Arch Linux

Kaya EndeavourOS, Garuda Linux adhedhasar Arch Linux. Ora kaya Manjaro, sing sanajan adhedhasar Arch uga duwe filosofi lan repositori, nanging kaya EndeavorOS amarga loro-lorone luwih "bocah sing apik" lan luwih ngormati oyod. Ing komunitas Linux ana komentar lan lelucon babagan Arch Linux, kaya Jennifer Ortega kudu nginstal tanpa Archinstall utawa script apa wae supaya bisa muter Rebo saka Keluarga Addams (ana liyane guyon karo Jennifer Ortega, Rebo lan sing angel utawa kasar. ). Nanging sing dadi sesi langsung lan ngidini sampeyan miwiti Squids karo desktop sing wis dipilih pancen beda.

Kita bisa uga mikir manawa sing angel babagan Arch Linux yaiku milih kabeh dhewe sajrone instalasi, lan mung sebagian. Babagan Arch Linux yaiku "masak" dhewe lan nindakake kabeh kanthi apik ora gampang, lan kita kudu disiapake kanggo ngatasi masalah apa wae sing kita golek dhéwé, ayo kang nerusake karo analogi gastronomy, miwiti mangan piring kita. EndeavorOS minangka penerus AntergOS, mula kita bisa ujar manawa ana pengalaman karo dilation wektu tartamtu. Garuda Linux luwih enom, lan akeh sing ndadekake iku khusus. Iki, sing ing teori mung bisa dadi positif, sing kudu nggawe kita mikir yen iku pilihan sing apik kanggo kita.

Kernel Zen

Kanggo menehi sawetara conto, lan sanajan ora ana sing aneh, Garuda nggunakake kernel Zen lan btrfs file. Umume distribusi Linux nggunakake kernel normal lan EXT4, lan yen ana kedadeyan ing kernel utawa sistem file, solusi kasebut kalebu kawruh utawa telusuran / konsultasi kanthi cepet menyang AI. Yen ana kedadeyan ing salah siji saka rong komponen Garuda Linux iki, yen ora ngerti carane ndandani, kita kudu nggoleki dokumentasi, lan ana sing kurang.

garuda-update lan masalah anyar

"Spizaetus" minangka salah sawijining barang anyar dandan ing garuda-update, yaiku nganyari piranti lunak kanggo Garuda Linux. Aku ora nganggep aku minangka pangguna Linux sing luwih maju, ora dibandhingake karo sawetara wong sing tetep sesambungan, nanging aku ngerti akeh. Nalika aku nyoba nganyari karo garuda-update lan weruh kasalahan, Aku ngerti carane ngatasi iku: karo pacman utawa Pamac. Masalah: alat nganyari resmi gagal; Solusi: gunakake alternatif sing aku ngerti.

Kanggo pangguna sing nggunakake Ubuntu kanggo pisanan, ora ngerti yen ana toko alternatif lan nggunakake dual boot katon kaya hacker, ndeleng Garuda Linux ora bisa nganyari bisa dadi buntu.

Maksudku iki lan titik sadurunge yaiku Garuda Linux kemungkinan nuduhake kita sawetara kesalahan, lan yen Pacman, Pamac, Bauh utawa Octopi ora ngerti sampeyan, amarga sampeyan ora ngerti akeh babagan Linux utawa solusi sing bakal ditrapake. Ing kasus iki aku ora nyaranake nggunakake Garuda Linux.

Kanggo njupuk menyang akun kernel Zen

El zen kernel Iki minangka sing digawe dening Linus Torvalds kanthi modifikasi kanggo nambah kinerja ing komputer desktop utawa laptop. Iki diowahi dening peretas sing mikir babagan perbaikan, kayata latency kurang utawa otonomi sing luwih apik, nanging ana akeh komputer sing beda ing pasar lan bisa uga kernel Zen ora cocog karo tim kita.

Aku ngeweruhi ing laptop, sanajan aku kudu ngakoni sing aku wis ora diinstal ing hard drive; Ya, ing USB non-Urip: siji wayahe kerjane lancar banget, kaget, lan sabanjure rasane abot. Mbok iki ora bakal wis ngeweruhi yen aku diinstal native lan ing SSD, nanging aku sok dong mirsani ing konfigurasi lan otonomi mudhun tinimbang nambah.

Aku kudu serep pancet lan aku ora duwe disk secondary

Garuda Linux duwe ace ing lengen klambi sing bisa kaya ujar "lali kabeh sadurunge": "snapshots". Yaiku tembung Anglo-Saxon sing digunakake kanggo nyebut panangkepan ing wangun salinan serep. Yen pangguna sing ora duwe pengalaman ndemek barang sing salah lan ana sing gagal, sampeyan bisa "bali ing wektu" menyang negara sadurunge sing kabeh bisa digunakake kanthi bener. Iki minangka salah sawijining keuntungan nggunakake Btrfs, sing ngidini nggawe salinan jinis iki.

Y iku nindakake ing hard drive padha. Sapa wae sing wis nggunakake Windows bakal ngerti yen ana sing padha disebut "Restore Points", lan disimpen ing disk sing padha karo sistem operasi sing diinstal. Shift Wektu Iku apik banget, nanging sampeyan butuh partisi utawa disk sekunder.

Garuda Linux kanggo sapa?

Aku bakal mungkasi artikel kanthi ringkesan rong titik. Ing kawitan kita bakal ngomong sapa Garuda Linux bisa kanggo:

  • Kanggo sing, tanpa dadi ahli sing apik ing Linux, ngerti apa sing ana ing njaba lan cara ngatasi masalah dhasar.
  • Kanggo sing nggoleki kinerja apik lan kernel Zen cocog karo komputer.
  • Pangguna nggoleki basis Arch sing cukup setya karo filosofi asli.
  • Sing pengin mulihake poin lan ora kuwatir yen entuk ing Linux.
  • Tukang game utawa tukang game, amarga wis edition khusus karo akeh emulators diinstal minangka standar. Kernel Zen paling apik kanggo muter ing Linux.

Sapa Garuda Linux ora kanggo

  • Pangguna tanpa pengalaman ing Linux.
  • Pamilik saka Papan jinis Raspberry Pi prasaja. Iku ora padha ora bisa duwe ing komputer, iku mung gambar x86_64.
  • Pamilik komputer sing kernel Zen, apa wae, ora cocog karo dheweke. Utawa uga, yen kita gabungke karo titik pisanan, amarga Garuda nawakake kernel apa wae, nanging sampeyan kudu nggawe owahan karo alat dhewe sawise nginstal saka ngeruk.

Download kasedhiya ing Link iki.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.