EndeavourOS Galileo pindhah menyang KDE kanthi ngeculake ISO paling anyar

EndeavourOS Galileo

Akeh distribusi Linux milih lingkungan grafis Xfce biasane kanggo kinerja. antarane wong-wong mau ana Ubuntu Studio, nanging, miturut pimpinane, KDE mung entheng lan nawakake akeh dandan. Ana liyane sing mikir padha, lan pungkasan kanggo pindhah overboard wis gawe saka EndeavourOS Galileo. Saiki, distribusi iki ora duwe lingkungan grafis kanthi standar, utawa ora kaya wong liya.

Aja nganti ana wong sing ngganggu iki. Utawa ora kakehan. Sanajan uga duwe filosofi dhewe, EndeavourOS minangka sing paling cedhak karo Arch Linux yen duwe installer grafis. Lan installer nawakake rong pilihan, sing bisa digunakake kanthi sambungan (online) lan sing bisa digunakake tanpa sambungan (offline). Iku mung ing kasus kapindho pilihan ora Xfce maneh. Yen kita milih ing mode online, kita bisa terus milih Xfce lan lingkungan grafis liyane, kaya sadurunge. Lan owah-owahan iki asalé saka installer, supaya mung mengaruhi instalasi anyar.

EndeavorOS Galileo ngunggah menyang Linux 6.6

Urutan saka dhaftar nalika milih desktop wis diganti: KDE saiki katon dhisik banjur GNOME banjur Xfce, sing nganti saiki katon luwih dhisik. Kanggo desktop, liyane tetep padha: ora ana sing ditandhani minangka standar, lan sampeyan bisa milih ora nginstal apa wae yen pengin utawa KDE, GNOME, Xfce, Cinnamon, MATE, Budgie, LXQt, LXDE lan i3-wm.

Edisi komunitas Sway, Qtile, BSPWM, Openbox lan Worm dicopot saka dhaptar. Kaya sing kedadeyan ing pirang-pirang kasus sing diilangi, sebabe ora ana pangurus sing bisa menehi pengalaman sing dijamin.

Alesan kanggo ngalih menyang KDE yaiku supaya luwih gampang kanggo pangembang lan panggunaan installer Calamares.

Anyar anyar

  • Resolusi jeneng host lokal bakal diaktifake ing instalasi anyar.
  • Enkripsi LUKS2 sing luwih kuat nalika milih systemd-boot.
  • Kemampuan kanggo nginstal luwih saka siji desktop sak instalasi wis dibusak. Saka apa sing katon, nginstal luwih saka siji bisa nyebabake konflik ing paket, lan misale jek kaya sing apik kanggo nginstal, nggawe konsisten lan, sawise instalasi lan yen pangguna tanggung jawab, nginstal luwih akeh.
  • Layar pilihan paket wis ditata maneh. Saiki luwih jelas lan luwih gampang nemokake paket.
  • Ijin partisi EFI wis kenceng.
  • Apik fstab.
  • Peringatan SElinux wis dibusak.
  • Paket sing gegandhengan karo Dracut wis ditambahake menyang Holdpkg.
  • Dandan ing app EndeavorOS.
  • Paket sing dianyari:
    • cumi 23.11.1.1-1.
    • firefox 119.0.1-1.
    • linux 6.6.1.arch1-1.
    • tabel 1:23.2.1-2.
    • xorg-server 21.1.9-1 (xorg).
    • nvidia-dkms 545.29.02-2.

EndeavourOS Galileo teka tanggal 20 November sawise keterlambatan sing disebabake dening bug sing kudu didandani. ISO anyar, sing elinga kanggo instalasi anyar, kasedhiya ing situs web.

Informasi liyane ing cathetan saka rilis iki.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.