Kepiye cara nganyari saka Fedora 27 menyang Fedora 28?

fedora28

Kanthi rilis anyar Fedora wingi, sing wis kasebut ing kene blog, bakal ana akeh pangguna sing pengin nyoba versi anyar iki uga sing pengin nganyari sistem menyang versi anyar stabil iki.

Mulane kita nuduhake cara sederhana kanggo nganyari sistem sampeyan menyang versi anyar Fedora 28. Penting, sampeyan kudu negesake wiwit wiwitan disaranake gawe serep file penting sampeyan, amarga ora ana sing bebas nggawe kesalahan sajrone proses iki lan bisa uga bakal kelangan informasi.

Kanthi serep sederhana folder Ngarep lan file sing sampeyan nganggep penting ing partisi utawa disk liyane, sampeyan bakal yakin, ing pungkasan proses yen kabeh apik, sampeyan bakal bisa mbusak serep iki.

Proses upgrade saka Fedora 27 dadi Fedora 28

Kanggo nganyari sistem kita kita duwe rong cara kanggo iki:

  1. Kanthi cara Graphic
  2. Kanthi nggunakake printah saka terminal.

Nganyarke saka Fedora 27 dadi Fedora 28 kanthi metode grafis

Kanggo pangguna sing luwih seneng nindakake sawetara klik, Kita gumantung karo fasilitas sing bakal dianyari pembaruan karo kita ing Pusat Piranti Lunak.

Cukup bukak pusat perangkat lunak Gnome saka menu aplikasi.

Fedora-Nganyarke-Notifikasi

Yen kabar nganyari ora ditampilake ing layar iki, kita bisa nyoba mbukak maneh layar kanthi ngeklik alat muat maneh ing sisih kiwa ndhuwur. Perlu sawetara wektu kanggo ndeleng update sing kasedhiya.

Yen kabar wis katon Kita mung kudu milih ndownload paket nganyari.

Ngundhuh-Fedora-Upgrade

Sajrone proses iki, kita mung bisa nggunakake sistem ing pungkasan proses download lan nganyari, sampeyan bakal dikabari lan saiki kanthi keamanan total Kita bisa miwiti maneh sistem lan aplikasi nganyari.

Sawise restart rampung, sampeyan bakal bisa miwiti sesi pangguna lan mriksa pangowahan sing digawe ing sistem sampeyan.

Nganyari Fedora saka terminal

Saiki yen nganyari ora katon ing pusat piranti lunak utawa sampeyan luwih milih nggunakake metode iki, kita bisa nganyari wiwit saka Fedora 27 menyang Fedora 28 kanthi pitulung saka perintah dnf.

Nanging luwih dhisik Disaranake luwih dhisik nganyari kabeh paket versi saiki.

Mung kita kudu mbukak terminal lan nglakokake printah ing ngisor iki kanggo nganyari paket sistem kita:

sudo dnf upgrade --refresh

Rampung saiki kita kudu nginstal plugin sing bakal mbantu nganyari sistem, amarga iki mung kudu nglakokake printah ing ngisor iki:

sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade

Wis nginstal plugin kanggo dnf, kanthi paket sing dianyari lan cadangan kita. PKita bisa kanthi aman nglakokake perintah nganyari sistem.

Mung ing terminal, kita kudu nglakokake:

sudo dnf system-upgrade download --releasever=28

Cathetan: Yen sampeyan ngalami masalah nganyari amarga katergantungan sing rusak utawa paket sing wis kadaluwarsa, tambahake flag -allowerasing ing printah ing ndhuwur. Gendera iki mbusak paket sing ngalangi pembaruan Fedora.

Sajrone proses iki, kabeh paket bakal diunduh kanggo nganyari sistem, mula iki bisa uga butuh kabeh, gumantung saka sambungan jaringan sampeyan.

Sawise prentah ing ndhuwur rampung ndownload kabeh pembaruan, sistem sampeyan siap urip maneh. Kanggo miwiti sistem sampeyan ing proses nganyari, ketikake perintah ing ngisor iki ing terminal:

sudo dnf system-upgrade reboot

Rampung sistem iki bakal diwiwiti maneh lan restart iki bakal suwe, amarga konfigurasi sing dibutuhake kanggo nganyari sistem.

Aja putus asa, sampeyan bisa njupuk sawetara wektu sajrone proses iki.

Ing pungkasan Sampeyan saiki bisa miwiti sesi pangguna ing versi anyar sistem.

Sampeyan bisa uga wis ngerti yen nalika urip maneh sistem, aku miwiti karo kernel Fedora 27, sampeyan bisa urip maneh sistem maneh kanggo ndeleng yen wektu iki diwiwiti karo Fedora 28 siji.

Lan kanthi iki sampeyan wis duwe Fedora 28 anyar.


5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Walter V ngandika

    Matur suwun sanget !!

  2.   rasuke ngandika

    ewu matur nuwun

  3.   io ngandika

    Iki mas, matur nuwun !!

  4.   inti ngandika

    Aku wis nginstal versi 27 lan saiki nganyari menyang versi 30, saiki mung ngetutake langkah-langkah sing padha lan ora 28 sing sijine 30, hahaha matur nuwun banget, muga-muga kabeh bisa sukses, aku bakal ndeleng ing forum babagan cara nginstal studio android .
    Matur suwun maneh lan salam

    1.    David naranjo ngandika

      Ora angel nginstal studio Android ing Fedora, pokoke mung mbukak file .sh sing ana ing njero folder aplikasi lan installer ngatasi sisane.

      Sing ora dakeling-eling yaiku yen Android Studio ana ing repositori Fedora, miturut teori ya, amarga iku aplikasi sing meh kabeh distro Linux ana ing repositori kasebut.

      Matur suwun!