Cara nginstal Netbeans ing distribusi Gnu / Linux

Logo Netbeans

Saiki ana akeh piranti lunak Gratis sing ngidini kita entuk asil profesional nalika sadurunge durung bisa. Salah sawijining alat sing ngidini nggawe program lan aplikasi diarani Netbeans, IDE sing misuwur banget lan lengkap banget sing ora mung bakal mbantu nggawe aplikasi seluler nanging uga bakal bisa nggawe situs web, program C ++ lan aplikasi web.

Netbeans minangka piranti lunak sing lengkap banget instalasi ora gampang kaya sing katon lan bisa uga repot yen sampeyan ora ngerti kabeh langkah sing bakal ditindakake. Sabanjure, kita critakake carane nginstal Netbeans ing distribusi Gnu / Linux.

Repositori resmi akeh distribusi GNU / Linux wis ana Netbeans, nanging ora nginstal versi lengkap utawa ora nginstal versi stabil paling anyar. Pramila kita bakal nggunakake paket instalasi sing diterbitake ing situs web resmi Piranti Lunak.

Ana sawetara versi Netbeans, versi iki Iki minangka versi IDE suda sing beda-beda gumantung karo basa pamrograman sing pengin digunakake. Secara pribadi, aku nyaranake sampeyan ndownload paket lengkap kanthi dhukungan kanggo kabeh basa pamrograman. Nalika ndownload paket instalasi, kita bakal mbukak terminal ing folder sing ana paket sing diunduh lan nulis kaya ing ngisor iki:

sudo chmod +x netbeans-8.2-linux.sh

sudo sh ./ netbeans-8.2-linux.sh

Sawise iki, instalasi IDE bakal diwiwiti ing distribusi Gnu / Linux. Yen ora duwe "sudo", kita kudu ngganti karo prentah sing tumindak minangka superuser utawa administrator. Sadurunge nginstal IDE iki, disaranake nginstal piranti lunak Java ing distribusi, piranti lunak sing bisa duwe, nanging bisa nyebabake masalah yen nggawe aplikasi tanpa piranti lunak iki diinstal ing komputer.

Prosese gampang lan bisa cepet yen ngetutake langkah iki. Kajaba iku, beda karo IDE liyane instalasi bener kanggo distribusi Gnu / Linux.


2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   David ngandika

    Lan nalika kudu nganyari Netbeans, apa kudu ndownload paket anyar lan nindakake proses kasebut maneh?

  2.   Gabriel ngandika

    Aku ora ngerti sebabe ing debian 10 ora ana apa-apa kanggo aku, aku sijine kode lan isih tetep