9 perkara sing kudu ditindakake sawise nginstal Ubuntu 18.04

Ubuntu 18.04

Akeh pangguna Gnu / Linux miwiti utawa nggunakake distribusi Ubuntu. Distribusi iki cocog kanggo pangguna pemula lan versi paling LTS. Minggu iki Ubuntu LTS wis dianyari kanthi rilis Ubuntu 18.04. Iki wis dibahas babagan iki Kene lan aku malah wis ngandhani carane nginstal Kubuntu 18.04. Nanging dina iki bakal dakkandhani apa sing kudu ditindakake sawise nginstal Ubuntu 18.04, telpon kirim-instal.

1. Nganyari Ubuntu kanthi paling anyar

Sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku priksa manawa sistem kita nganyari karo nganyari, ora ana apa-apa amarga kita wis nyathet gambar ISO nganti dina instalasi. Kanggo iku, kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

2. Pasang codec paling anyar

Langkah sabanjure sing kudu ditindakake yaiku instal codecs lan plugin multimedia lan web liyane kanggo distribusi, kanggo iki kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

3. Aktifake tombol minimalake.

Desktop Ubuntu anyar ora biasane nggawa tombol minimalake kanthi gawanKanggo ngaktifake, kita mung kudu nulis lan nglakokake ing ngisor iki ing terminal:

gsettings set org.gnome.shell.extensions.dash-to-dock click-action 'minimize'

4. Instalasi Tweaks.

Personalisasi lan administrasi penting banget, mula kita butuh instal Gnome Tweaks utawa Tweaks, kanggo iki kita nulis ing ngisor iki ing terminal:

Logo Linux
Artikel sing gegandhengan:
4 distribusi Linux entheng sing isih duwe dhukungan 32-bit
sudo apt-get install gnome-tweaks-tool

5. Aktifake mode wengi ing desktop

Ubuntu 18.04 nggunakake mode wengi, yaiku kemungkinan gunakake monitor komputer tanpa lampu biru. Minangka efektif lan migunani, aktivasi bisa ditindakake kanthi mbukak Setelan -> Piranti -> Layar.

6. Instal tema Komunitas Ubuntu 18.04 sing anyar

Ubuntu 18.04 diarepake duwe tema desktop anyar, nanging pungkasane ora. Nanging, bisa diinstal kanthi ngetik "communitheme" ing sing golek paket Ubuntu Software Center. Sawise ngetrapake pangowahan, mula maneh lan kita bakal nggunakake tema desktop sing anyar.

7. Instalasi Piranti Lunak Tambahan

Saiki kita wis mlebu Kita bakal nggunakake Pusat Software Ubuntu kanggo nginstal aplikasi tartamtu sing dibutuhake. Instalasi iki bakal rampung liwat paket sworo seru. VLC, Spotify utawa Skype bakal dadi aplikasi sing apik kanggo miwiti nggunakake Pusat Software anyar.

8. Nginstal ekstensi ing Gnome

Ekstensi gnome uga dibutuhake ing rilis iki. Ndherek manual sing wis diterbitake biyen, sampeyan bakal bisa ndeleng apa sing bisa ditindakake karo fungsi Gnome anyar iki.

Logo anggur
Artikel sing gegandhengan:
Instal lan atur Anggur

Soko liya?

Langkah-langkah kasebut paling penting, nanging ora mung siji. Gumantung saka jinis pangguna, kita bisa nginstal luwih akeh piranti lunak utawa kurang, luwih akeh konfigurasi utawa kurang. Iku gumantung karo saben wong, nanging iki dhasar Kowe ora mikir?


4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Manuel Ardoy ngandika

    Ing tanggal 15 Agustus 2018 aku nginstal update menyang ubuntu 18. Ubuntu 16 mlaku-mlaku kanthi apik, tanpa masalah ... nanging wiwit tanggal 15, mung nggunakake firefox kanggo ndeleng video pers utawa elgún ing youtube ... ubuntu nabrak kabeh .. .kadang malah diwiwiti maneh. Aku ora bisa ngatur Ubuntu luwih saka setengah jam.
    Aku wis nyoba boot karo pemisahan windows 7 lan ora ana masalah.
    Intine yaiku ing kahanan saiki ... aku ora bisa nggunakake ubuntu.

  2.   Aso ngandika

    apik, aku duwe pitakon sing aku ora ngerti manawa cocog kanggo menehi komentar ing kene, nanging ana gandhengane karo artikel kasebut.

    Aku mung nginstal Ubuntu 18, lan iku paling cocok kanggo aku sawise nginstal kabeh pembaruan lan sawetara program, pitakonane yaiku yen ana pilihan ing Ubuntu supaya bisa nggawe iso sing bisa bootable karo sistem kaya saiki, yaiku, diupdate lan program sing diinstal sing ora pengin diinstal maneh yen kudu instal maneh OS ... nggawe semal nanging custom ... aku mikir kubik nindakake iku, nanging aku ora ngerti apa mung modifikasi iso OS utawa uga ngidini nggawe iso kanggo selera instalasi ...

    Matur suwun dhisik kanggo wangsulan

  3.   mitxel ngandika

    Hi Aso: Ana aplikasi sing diarani Pinguy Builder, sing cocog karo apa sing sampeyan karepake. Sampeyan bisa nggoleki tutorial ing Youyube.

  4.   Manuel Hdez ngandika

    Aku wis nginstal ubuntu 18.04 ing laptop dell inspiron AMD® A9-9400 radeon r5, 5 ngitung komputer 2c + 3g × 2, llvmpipe (LLVM 6.0, 128 bit), 64 bit

    Katon kabeh pancen apik, nanging nalika nyoba proyek transparansi kanthi nggunakake proyektor video, ora bakal dingerteni uga fungsi monitor katon aktif ing bagean konfigurasi.

    Bisa mbantu ngatasi masalah iki.

    Gracias